60gPesto met basilicumzelfgemaakt of uit de winkel
2elGeroosterde pijnboompitten
2elOlijfolie
1snufjeZout
1snufjePeper
1handvolVersgeplukte blaadjes peterselie of basilicum voor garnering
1snufjeEspelette-peper (optioneel)
Instructies
Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
Spol de pasta af onder koud water en besprenkel met olijfolie.
Meng de pesto door de afgekoelde pasta in een grote kom.
Voeg de gehalveerde tomaatjes, mozzarellaballetjes en de fijngesneden rode ui toe.
Meng alles voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Garneer de salade met pijnboompitten en verse basilicum of peterselie.
Voeg een snufje Espelette-peper toe voor extra pit, indien gewenst.
Notities
Gebruik altijd verse basilicum voor een optimale smaak. Probeer verschillende soorten pesto voor afwisseling, zoals rucola- of spinaziepesto. Voeg een scheutje citroensap toe voor extra frisheid. Deze salade blijft goed in de koelkast en kan tot 2 dagen worden bewaard. Laat de pesto op kamertemperatuur komen voor een betere smaakontwikkeling.