Ga terug
+ servings
Pasta Pesto Salade

Pasta Pesto Salade

Ontdek waarom deze Pasta Pesto Salade je nieuwe favoriet wordt. Simpel, snel en vol smaak perfect voor elke gelegenheid. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan
  • Zeef
  • Scherp mes
  • Grote kom

Ingrediënten

  • 350 g Fusilli pasta (of andere korte pasta)
  • 200 g Cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 150 g Mozzarellaballetjes
  • 1 klein Rode ui, fijn gesneden
  • 60 g Pesto met basilicum zelfgemaakt of uit de winkel
  • 2 el Geroosterde pijnboompitten
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 handvol Versgeplukte blaadjes peterselie of basilicum voor garnering
  • 1 snufje Espelette-peper (optioneel)

Instructies

  • Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
  • Spol de pasta af onder koud water en besprenkel met olijfolie.
  • Meng de pesto door de afgekoelde pasta in een grote kom.
  • Voeg de gehalveerde tomaatjes, mozzarellaballetjes en de fijngesneden rode ui toe.
  • Meng alles voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer de salade met pijnboompitten en verse basilicum of peterselie.
  • Voeg een snufje Espelette-peper toe voor extra pit, indien gewenst.

Notities

Gebruik altijd verse basilicum voor een optimale smaak. Probeer verschillende soorten pesto voor afwisseling, zoals rucola- of spinaziepesto. Voeg een scheutje citroensap toe voor extra frisheid. Deze salade blijft goed in de koelkast en kan tot 2 dagen worden bewaard. Laat de pesto op kamertemperatuur komen voor een betere smaakontwikkeling.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 12g | Fat: 18g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 350mg | Potassium: 450mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 600IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!