Ontdek waarom je Pasta Pesto Cerises moet proberen! Een explosie van smaken met verse basilicum pesto en sappige tomaatjes. Perfect voor een snelle maaltijd.
400gPasta (bijvoorbeeld pappardelle of tagliatelle)
1bosVerse basilicum
2tenenKnoflook
50gGeraspte Parmezaanse kaas (voor serveren)
30gPijnboompitten
10clExtra vierge olijfolie
200gCherrytomaatjes
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Kook de pasta in een grote pan met gezouten water tot al dente.
Maak de pesto in een keukenmachine door basilicum, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas te mixen; voeg langzaam de olijfolie toe.
Spoel de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden.
Meng de gekookte pasta met de pesto, voeg de tomaatjes toe en roer voorzichtig door.
Serveer de pasta in kommen met extra Parmezaanse kaas en basilicum.
Notities
Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Maak de pesto kort van tevoren zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen. Voeg een beetje citroensap toe aan de tomaatjes voor een extra frisse smaak. Na het koken, bewaar een beetje pastawater voor het opmaken van de saus als deze te dik is. Dit gerecht kan koud geserveerd worden als pasta-salade, ideaal voor een lunch op het werk.