Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking met een snufje zout.
Maak de pesto door basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas in een keukenmachine te mengen tot een grove massa.
Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je blijft mixen en breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af, doe deze terug in de pan en voeg de pesto toe.
Meng alles goed door elkaar en voeg eventueel wat kookwater toe als de saus te dik lijkt.
Laat de pasta even rusten met de saus en serveer met extra Parmezaanse kaas.
Notities
Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Experimenteer met verschillende noten zoals amandelen of hazelnoten. Voeg rauwe spinazie toe voor een extra groene boost. Als je restjes hebt, kun je de pasta pesto maximaal twee dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte container. Je kunt de pesto ook invriezen in kleine porties en later weer op smaak brengen met extra olijfolie of kaas.