Ga terug
+ servings
pasta met kip en pesto recept

Pasta met Kip en Pesto

Geniet van een heerlijk pasta met kip en pesto recept. Volg dit eenvoudige recept voor een smaakvolle maaltijd met verse ingrediënten. Perfect voor elke dag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Grote pan voor de pasta
  • Braadpan
  • Houten lepel
  • Snijplank en mes
  • Kom voor het bewaren van pasta-kookwater

Ingrediënten

  • 300 gram Pasta (penne of fusilli)
  • 250 gram Kipfilet
  • 2 eetlepels Pesto zelfgemaakt of uit de pot
  • 150 gram Cherrytomaten, gehalveerd
  • 100 gram Spinazie
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 teen Knoflook, gehakt

Instructies

  • Kook de pasta al dente in een grote pan met gezouten kokend water. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookwater.
  • Snijd de kip in blokjes en bak deze in olijfolie met gehakte knoflook tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg de cherrytomaten en spinazie toe aan de pan en bak kort tot de spinazie verwelkt is.
  • Meng de gekookte pasta met de pesto en voeg indien nodig wat van het pasta-kookwater toe om het geheel losser te maken. Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Dit pasta met kip en pesto recept is een ideaal voorbeeld van een eenvoudig, maar super smakelijk gerecht dat snel te maken is. Perfect voor een drukke avond!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 35g | Fat: 15g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 400mg | Potassium: 700mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 150mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!