Ga terug
+ servings
pasta met gehakt recept

Pasta met Gehakt

Geniet van een heerlijke pasta met gehakt recept vol kruidige smaken en malse gehaktballetjes. Perfect voor een snelle en gezellige maaltijd.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 400 g Pasta (penne of spaghetti)
  • 1 stuk Ui, fijngehakt
  • 2 tenen Knoflook, fijngehakt
  • 500 g Gemengd gehakt
  • 200 g Tomatenpuree
  • 400 g Gepelde tomaten
  • 1 theelepel Gedroogde oregano
  • 1 theelepel Gedroogde basilicum
  • naar smaak Olijfolie
  • naar smaak Zout en peper
  • optioneel Geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak het tot het helemaal bruin is. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten, oregano en basilicum toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat de saus op laag vuur pruttelen.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet hem af en meng hem door de saus. Serveer met geraspte kaas eroverheen.

Notities

Voeg een klein beetje rode wijn toe aan de saus voor een extra diepgang van smaak. Gebruik quinoapasta voor een glutenvrije variant. Bewaar restjes in een luchtdichte container en gebruik ze binnen 3 dagen. Verwarm met een beetje water om het vochtig te houden.

Nutrition

Calories: 600kcal | Carbohydrates: 70g | Protein: 35g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 800mg | Potassium: 800mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 10mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!