Ontdek de heerlijke Pasta Frittata Saucisse, een eenvoudig Italiaans gerecht met saucisse, pasta en poivrons. Ideaal voor brunch of maaltijd met minimale inspanning. Probeer het vandaag!
200gSpaghetti (of andere dunne pasta), al dente gekookt
4 à 5stuksEieren
100gSaucisse (Italiaans, zacht of pittig), geëmietteerd en gebakken
60gGeraspte kaas (mozzarella, cheddar of parmezaan)
½stuksRode poivron, in dunne reepjes gesneden
2stuksBosuitjes, fijngehakt
1teentjeKnoflook, gehakt
2elMelk of vloeibare room
2elOlijfolie
1snufjeZout
1snufjePeper
1elPeterselie of bieslook voor garnering
Instructies
Kook de pasta tot deze al dente is, bak de saucisse bruin en giet overtollig vet af.
Bak de knoflook en poivrons in dezelfde pan tot ze zacht zijn, maar nog knapperig. Reserveer in een kom.
Breek de eieren in een grote kom en klop ze los met melk of room, en voeg zout en peper toe.
Meng de helft van de kaas, de helft van de bosuitjes, saucisse, poivrons en knoflook door het eimengsel.
Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan, giet het mengsel erin en bak 5-6 minuten op middelhoog vuur.
Bestrooi de rest van de kaas over de bovenkant en bak 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Notities
Voeg verse kruiden zoals peterselie of bieslook toe voor extra frisheid. Zorg ervoor dat de pasta al dente is voor een goede textuur. Experimenteer met verschillende kazen voor nieuwe smaken en bewaar de frittata tot 3 dagen in de koelkast, of vries in voor langere bewaring.