Ga terug
–+ servings
Pasta carbonara op Hollandse wijze

Pasta carbonara op Hollandse wijze: Geniet van dit unieke recept!

Geniet van Pasta carbonara op Hollandse wijze een heerlijke twist op de klassieke Italiaanse pasta met spek en Goudse kaas Snel romig en perfect voor elke avondmaaltijd Ontdek het recept nu.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Kom voor de saus

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • 150 gram spek (in stukjes gesneden)
  • 2 grote eieren
  • 100 gram geraspte Goudse kaas
  • 1 hand Verse peterselie (fijngehakt)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Houd de pasta al dente door het koken te stoppen wanneer de spaghetti nog een lichte beet heeft.
  • Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak het spek tot het knapperig en goudbruin is.
  • Klop de eieren in een kom en meng deze met de geraspte kaas, peper en een snufje zout. Voeg het eimengsel toe aan de warme pasta en spek. Roer goed door en voeg eventueel wat pasta kookwater toe om de saus romiger te maken.
  • Bestrooi de pasta met verse peterselie en extra geraspte kaas. Serveer direct en geniet terwijl het nog warm is!

Notities

Deze Nederlandse versie van pasta carbonara combineert traditionele Italiaanse elementen met lokale smaken voor een onvergetelijke maaltijdervaring. Perfect voor zowel doordeweekse avonden als speciale gelegenheden!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 20g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 200mg | Sodium: 800mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 150mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!