Ontdek het eenvoudige en smaakvolle pasta arrabiata recept dat binnen 30 minuten op tafel staat. Perfect voor drukke dagen en ideaal om te variëren met verse ingrediënten.
1-2stuksRode chilipepers (in dunne ringen gesneden)
400gramTomatenblokjes
naar smaaksnufjeZout
naar smaaksnufjePeper
enkelebladerenFrisse basilicumblaadjes (om te garneren)
naar smaakgerasptParmezaanse kaas (optioneel)
Instructies
Kook de spaghetti in een grote pan met gezouten water tot al dente.
Verhit de olijfolie in een steelpan en voeg de knoflook en chilipepers toe, bak kort tot de knoflook lichtbruin is.
Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en breng aan de kook, laat pruttelen terwijl de pasta kookt.
Giet de al dente pasta af en voeg deze toe aan de saus, meng goed en voeg kookvocht toe indien nodig.
Breng op smaak met zout en peper en serveer met verse basilicumblaadjes en eventueel geraspte Parmezaanse kaas.
Notities
Gebruik goede kwaliteit tomatenblokjes voor de beste smaak. Pas de hoeveelheid chilipeper aan aan je persoonlijke smaak. Een klein scheutje balsamicoazijn geeft een diepgang aan de saus.