Ga terug
+ servings
paprika recept

Paprika recept

Ontdek waarom paprika recepten zo speciaal zijn en leer hoe je een heerlijk gevuld paprika recept maakt. Perfect voor elke maaltijd!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $10

Equipment

  • Snijplank
  • Mes
  • Pan
  • Ovenschaal
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 4 stuks Paprika (rood, geel of groen)
  • 1 stuk Ui, fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook, gesneden
  • 200 g Gehakt (of tofu voor een vegetarische versie)
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 150 g Rijst (of quinoa)
  • 1 scheutje Olijfolie
  • naar smaak Zout en peper
  • optioneel Verse kruiden zoals basilicum of peterselie

Instructies

  • Begin met de paprika’s schoon te maken. Snijd de bovenkant eraf en verwijder de zaadjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook goudbruin.
  • Voeg het gehakt (of je alternatieve ingrediënt) toe en bak het helemaal gaar.
  • Roer de tomatenpuree en paprikapoeder erdoorheen en laat het mengsel even pruttelen.
  • Vul de paprika’s met het vullingmengsel en druk het een beetje aan.
  • Bestrooi de bovenkant van de gevulde paprika’s met wat kaas voor een extra luxe touch.
  • Plaats de paprika’s in een ovenschaal en voeg eventueel wat water toe aan de schaal.
  • Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en bak de paprika’s ongeveer 30 minuten gaar.

Notities

Gebruik verschillende soorten paprika’s voor een kleurrijk resultaat. Experimenteer met kruiden zoals oregano of tijm voor extra smaak. Bewaar restjes in een luchtdichte container tot 3 dagen in de koelkast. Voor invriezen, bak eerst de paprika’s en vries in porties in om de textuur te behouden.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 18g | Fat: 18g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 500mg | Potassium: 450mg | Fiber: 5g | Sugar: 4g | Vitamin A: 3400IU | Vitamin C: 180mg | Calcium: 35mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!