Ontdek waarom de Panzanella Italiaanse Salade jouw nieuwe favoriet wordt. Simpel te maken met oudbakken brood en verse groenten perfect voor zomerse dagen.
300gOud brood (ciabatta of landbrood), in grote blokjes
400gRijpe tomaten, in stukken gesneden
1stukKleine rode ui, fijn gesneden
1/2komkommerKomkommer, ontpit en in blokjes gesneden
1teentjeKnoflook, fijngehakt
1handvolVerse basilicumblaadjes, fijngehakt
4elExtra vierge olijfolie
2elRode wijnazijn of balsamicoazijn
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de broodblokjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en bestrijk ze lichtjes met olijfolie.
Bak het brood 10 tot 15 minuten tot het goudbruin en knapperig is, en roer halverwege.
Laat het gebakken brood afkoelen.
In een grote kom combineer je de tomaten, komkommer, rode ui, knoflook en het gebakken brood.
Voeg de olijfolie, azijn, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
Laat de salade minimaal 20 tot 30 minuten rusten.
Strooi net voor het serveren de verse basilicumblaadjes erover en meng nogmaals voorzichtig.
Notities
Zorg ervoor dat je rijpe tomaten gebruikt voor de beste smaak. Bewaar restjes in de koelkast, maar houd er rekening mee dat het brood minder knapperig wordt. Voor extra smaak kun je zwarte olijven en artisjokken toevoegen of gegrilde kip of tonijn voor een hartiger variant. Serveer het in een mooie schaal met extra basilicum voor een aantrekkelijkere presentatie.