naar smaakFrisse koriander en rode ui (voor garnering)
Instructies
Smelt de boter samen met de olie in een ruime pan.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze langzaam tot hij goudbruin kleurt.
Voeg de knoflook en gember toe en roerbak kort mee.
Voeg garam masala, komijn, koriander, kurkuma en paprika toe en laat 30 seconden pruttelen.
Voeg tomatenpuree, suiker, zout en peper toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Mix de saus met een staafmixer voor een zijdezachte textuur (optioneel).
Voeg de room toe en verwarm alles door.
Voeg de paneerblokjes toe aan de saus en laat 5-10 minuten sudderen.
Notities
Voor extra romigheid kun je fijngemalen cashewnoten aan de saus toevoegen. Dit gerecht kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden in een luchtdichte container. Vervang paneer door tofu of haloumi als je geen paneer kunt vinden. Serveer met naanbrood, chapati of basmatirijst voor een complete maaltijd.