Romige Panais Bleu Gratin, een heerlijke twist op de klassieker. Perfect vegetarisch hoofdgerecht voor koude dagen. Makkelijk recept met zoete panais en pittige blauwe kaas.
Giet de melk en de room in een ruime pan en voeg de knoflook toe, verwarm tot het net begint te bubbelen en zet het vuur uit.
Maak de panais schoon, schil ze en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Laat de plakjes panais in het warme melkmengsel glijden en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
Verwarm de oven voor op 160°C en vet een ovenschaal ruim in met boter.
Haal de pan van het vuur, verwijder de knoflook en kruid de panais met zout, peper en foelie.
Schep de helft van de panais in de schaal en verdeel er de helft van de blauwe kaas over. Herhaal dit met de rest van de panais en kaas en giet het melk-roommengsel erover.
Zet de schaal 50 minuten in de oven en controleer met een mesje of het gaar is. Zet de grill aan voor 5 minuten voor een knapperige korst.
Notities
Dit gratin is ook beschikbaar als vegetarisch gerecht. Je kunt de restjes goed bewaren in de koelkast of invriezen om later van te genieten. Verwarm het in de oven voor de beste textuur. Experimenteer met kaas of kruiden als je een andere smaak wilt. Geloof ons, het is heerlijk!