Verwarm een grote paellapan of braadpan op middelhoog vuur, voeg olijfolie toe en bak de plakjes chorizo tot ze knapperig zijn.
Haal de chorizo uit de pan en fruit de ui, knoflook en paprika in het achtergebleven vet tot ze glazig zijn.
Voeg de Spaanse rijst toe en roer goed door de groenten, laat een paar minuten bakken.
Voeg de saffraan (geweekt in water) en visbouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen.
Plaats de zeevruchten op de rijst en laat nog eens 10-15 minuten sudderen totdat de rijst gaar is en de zeevruchten gekookt zijn.
Bestrooi met verse peterselie en laat de paella even rusten voordat je hem serveert.
Notities
Laat de saffraan even weken in warm water voordat je het gebruikt om de smaak te versterken. Je kunt zeevruchten vervangen door bijvoorbeeld artisjokken en gegrilde groenten voor een vegetarische versie. Bewaar overgebleven paella in een luchtdichte container in de koelkast en eet binnen 2 dagen op. Verwarm opnieuw in de oven voor de beste textuur.