Ga terug
+ servings
Paddenstoelenflensjes met roomsaus

Paddenstoelenflensjes met roomsaus

Ontdek het recept voor paddenstoelenflensjes met roomsaus. Een heerlijke combinatie van luchtige flensjes en romige paddenstoelen. Perfect voor een feestelijk voorgerecht of hoofdmaaltijd. Simpel te maken met basisingrediënten en vol smaak. Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal

Equipment

  • Anti-aanbakpan
  • Mengkom
  • Houten lepel
  • Schaar of mes voor paddenstoelen
  • Foedraal voor warmhouden

Ingrediënten

  • 200 g Paddenstoelen (bij voorkeur champignons)
  • 100 g Bloem
  • 2 stuks Eieren
  • 250 ml Melk
  • 50 g Boter
  • 200 ml Room
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 el Peterselie (fijngehakt)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Begin met het maken van het beslag, meng bloem, eieren en melk in een kom tot een gladde massa. Laat het beslag een paar minuten rusten voor luchtiger flensjes.
  • Verhit een beetje boter in een anti-aanbakpan en schep een laagje beslag in de pan. Bak de flensjes tot ze lichtbruin zijn.
  • Bak de paddenstoelen met knoflook tot ze goudbruin zijn en voeg de room toe voor een romige saus.
  • Vul de flensjes met het paddenstoelenmengsel en garneer met peterselie.

Notities

Paddenstoelenflensjes zijn een geweldige manier om je gasten te verrassen met een bijzondere maar eenvoudige maaltijd. Ideaal voor elke gelegenheid!

Nutrition

Calories: 280kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 10g | Fat: 18g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 400mg | Potassium: 300mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!