Ga terug
+ servings
Romige Tartiflette Quiche Recept

Overweldigende Quiche Façon Tartiflette: Een Romige Sensatie!

Ontdek de Quiche Façon Tartiflette, de ultieme combinatie van romige kaas en knapperige taartbodem. Perfect voor familiediners, feestjes of gewoon als comfort food. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Quichevorm
  • Koekenpan
  • Garde
  • Kom
  • Bakpapier en bakbonen (optioneel)

Ingrediënten

  • 150 g Spekjes
  • 4 Eieren
  • 200 g Reblochonkaas
  • 1 rol Bladerdeeg
  • 200 ml Crème fraîche
  • 1 Ui fijngesneden
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Nootmuskaat optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak de spekjes en fijngesneden ui in een koekenpan tot ze goudbruin en krokant zijn. Zet apart.
  • Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat.
  • Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Verdeel het spek- en uimengsel over de bodem.
  • Giet het eimengsel eroverheen.
  • Snijd de reblochon in plakjes en leg deze bovenop de quiche.
  • Bak de quiche 30-35 minuten in de oven, tot hij mooi goudbruin is.
  • Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Smullen maar!

Notities

Dit gerecht kan eenvoudig worden aangepast aan verschillende smaken. Vervang de spekjes door champignons voor een vegetarische optie of gebruik verschillende kazen voor een unieke twist!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 18g | Fat: 30g | Saturated Fat: 18g | Cholesterol: 130mg | Sodium: 750mg | Potassium: 350mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 600IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!