Overheerlijke Potée met Saucisses: Warmte voor Koude Avonden
Ontdek de heerlijke en hartverwarmende Potée aux Saucisses et Légumes. Dit klassieke Franse gerecht vol sappige worsten en verse groenten is ideaal voor koude winteravonden!
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Was de wortels en snijd ze in plakjes. Snijd de ui en prei fijn.
Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de worsten rondom bruin in ongeveer 5-7 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.
Voeg de ui en prei toe aan dezelfde pan en bak ze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
Doe de wortels en aardappelen erbij en roer goed. Laat dit 2 minuten bakken.
Leg de worsten terug in de pan. Voeg de groentebouillon, tijm en het laurierblad toe. Breng op smaak met zout en peper.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 30 minuten sudderen tot de groenten en worsten gaar zijn.
Verwijder het laurierblad en serveer de potée warm in diepe borden. Geniet ervan!
Notities
De Potée aux Saucisses et Légumes is een traditioneel gerecht dat ideaal is om restjes groenten op te maken, en laat zich prima van tevoren bereiden voor een nog rijkere smaak.