Ga terug
+ servings
Kip met Romige Pasta

Overheerlijke Kipknabbels met Romige Knoflookpasta

Ontdek het heerlijke recept van Bouchées de Poulet à l'Ail et Pâtes Crémeuses, een snel en romig Frans gerecht vol smaak met malse kip en een vleugje knoflook. Perfect comfortfood!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Pasta pan
  • Houten lepel
  • Vergiet

Ingrediënten

  • 300 g Pasta (penne of fusilli)
  • 2 stuks Kipfilets
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 200 ml Crème fraîche
  • 50 g Geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Verse peterselie voor garnering

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij. Snijd de kipfilets in hapklare stukjes. Hak de knoflook fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipstukjes toe en bak ze in 5-7 minuten goudbruin.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1-2 minuten, maar zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt.
  • Roer de crème fraîche en Parmezaanse kaas door de pan. Laat het geheel 3-5 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg de gekookte pasta toe en meng goed zodat de saus de pasta volledig bedekt.
  • Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm en garneer met verse peterselie.

Notities

Dit gerecht is ideaal voor een snelle maaltijd na een drukke werkdag of als comfortabel weekendeten. Variërend met groenten zoals spinazie maakt het nog veelzijdiger.

Nutrition

Calories: 600kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 45g | Fat: 28g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 400mg | Potassium: 450mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!