Ga terug
+ servings
Gegratineerde Kabeljauw met Groenten

Overheerlijke Kabeljauw Gratin met Groenten en Tijm

Ontdek Cabillaud Gratiné aux Légumes et Thym, een heerlijke Franse klassieker met kabeljauw, groenten en tijm. Perfect voor een gezonde, smakelijke maaltijd!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal

Equipment

  • Ovenschaal
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Kom

Ingrediënten

  • 200 ml crème fraîche
  • 1 stuks prei
  • 4 filets kabeljauw
  • 2 stuks wortels
  • 10 stuks cherrytomaatjes
  • 1 el grove mosterd
  • verse tijm enkele takjes
  • 1 stuks ui
  • olijfolie voor besprenkelen
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de ui in dunne plakjes, de prei in ringen en de wortels in kleine blokjes. Leg deze groenten samen met de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer in een kom de crème fraîche en de grove mosterd door elkaar tot een gladde saus. Giet deze saus over de groenten in de ovenschaal.
  • Leg de kabeljauwfilets op de groenten en bestrooi met verse tijm.
  • Bak het geheel 25 minuten in de oven, totdat de kabeljauw gaar is en de bovenkant goudbruin kleurt.
  • Serveer warm en geniet van de combinatie van zachte vis, romige saus en knapperige groenten.

Notities

Een eenvoudig maar elegant gerecht; perfect voor familiediners of feestelijke gelegenheden!

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 35g | Fat: 15g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 220mg | Potassium: 850mg | Fiber: 3g | Sugar: 6g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 90mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!