Ga terug
+ servings
Gegratineerde Oesters Met Kaas

Overheerlijke Huîtres Gratinées: Een Zeevruchten Sensatie!

Geniet van de verfijnde smaak van de zee met onze heerlijke Huîtres Gratinées. Makkelijk te maken, luxe uitstraling. Perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 32 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 200kcal

Equipment

  • Oven
  • Oestermes
  • Bakplaat
  • Kleine pan

Ingrediënten

  • 12 stuks verse oesters
  • 100 g boter
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 50 g paneermeel
  • 100 g geraspte kaas (bijv. gruyère)
  • na smaak zout
  • na smaak peper
  • een paar takjes peterselie (voor decoratie)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Open de oesters voorzichtig en spoel ze af onder koud water.
  • Smelt de boter op laag vuur, voeg knoflook toe en bak tot goudbruin.
  • Meng paneermeel, kaas, zout en peper met de boter. Verdeel het mengsel over de oesters.
  • Bak de oesters 10-12 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Garneer met peterselie en serveer warm.

Notities

De combinatie van knapperige topping, smeuïge kaas en de zilte smaak van oesters maakt dit gerecht onvergetelijk. Perfect om indruk te maken!

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 12g | Fat: 15g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 450mg | Potassium: 220mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 180mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!