Overheerlijke Gratin van Garnalen en Prei in Cassolettes
Ontdek het verrukkelijke recept voor Cassolettes Gratinées aux Crevettes et Poireaux: garnalen en prei in een romige gratin. Eenvoudig te maken voor elke gelegenheid!
Verwarm de oven voor op 180°C. Dit zorgt voor een perfecte gratin.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en de in ringen gesneden prei toe. Bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
Strooi de bloem over de prei en roer goed door. Voeg geleidelijk de slagroom toe terwijl je blijft roeren, zodat er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de garnalen door de saus en haal de pan van het vuur.
Verdeel het mengsel over individuele ovenschaaltjes (cassolettes) en bestrooi royaal met geraspte kaas.
Bak de cassolettes in de oven gedurende 20 minuten, of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Notities
Als je dit gerecht wilt verbeteren, probeer dan een snufje nootmuskaat toe te voegen aan de saus voor extra diepte in smaak.