Ga terug
+ servings
Gegratineerde Sint-Jakobsschelpen Champignons

Overheerlijke Gegratineerde Coquilles Saint-Jacques met Champignons

Ontdek hoe je de verfijnde Franse klassieker Coquilles Saint-Jacques Gratinées aux Champignons maakt. Perfect voor een romantisch diner met luxe en smaak.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal

Equipment

  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Knoflookpers
  • Kaasschaaf of rasp

Ingrediënten

  • 200 g Champignons de Paris
  • 4 Coquilles Saint-Jacques
  • 100 ml Crème fraîche
  • 50 g Geraspte gruyère of Parmezaanse kaas
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 Sjalot
  • 2 el Boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden sjalot en geperste knoflook toe en bak 2 minuten tot ze glazig zijn.
  • Voeg de in stukjes gesneden champignons toe en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor tot een romig mengsel ontstaat.
  • Leg de coquilles Saint-Jacques in een ovenschaal. Verdeel het champignonmengsel over de coquilles.
  • Bestrooi met geraspte kaas en bak 15-20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en gegratineerd is.
  • Serveer warm, gegarneerd met verse peterselie.

Notities

Voor een extra rijke smaak kun je een scheutje witte wijn aan de champignons toevoegen tijdens het bakken. Dit voegt een delicate frisheid toe die de sint-jakobsschelpen perfect complementeert.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 25g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 400mg | Potassium: 450mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 15mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!