Ga terug
+ servings
Krokante Perencake met Chocolade

Overheerlijke Crispy Cake met Peren, Speculaas en Chocolade

Ontdek het onweerstaanbare recept voor krokante perencake met chocolade en speculoos. Perfect voor elke gelegenheid, eenvoudig te maken en vol heerlijke smaken!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 10 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Cakevorm
  • Mengkom
  • Garde of mixer
  • Rasp voor de peren
  • Spatel

Ingrediënten

  • 150 g Pure chocolade gesmolten
  • 100 g Speculoos verkruimeld
  • 2 Eieren
  • 100 g Suiker
  • 200 g Bloem
  • 3 Peren geraspt
  • 150 g Boter gesmolten
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in.
  • Mix de gesmolten boter met de suiker tot een romige massa.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop goed door.
  • Rasp de peren en meng ze door het beslag.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout en voeg dit geleidelijk toe.
  • Smelt de chocolade en roer deze door het beslag.
  • Voeg de verkruimelde speculoos toe en meng voorzichtig.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak 30-35 minuten.
  • Laat de cake afkoelen en geniet!

Notities

Deze krokante perencake met chocolade en speculoos combineert perfect de smeuïgheid van peren met de crunch van speculoos. Ideaal voor elk seizoen en diverse gelegenheden!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 6g | Fat: 18g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 150mg | Fiber: 3g | Sugar: 25g | Vitamin A: 250IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!