Ga terug
+ servings
Cassolette met Sint-jakobsschelpen en Garnalen

Overheerlijke Cassolettes met Sint-Jakobsschelpen en Garnalen

Ontdek de verfijnde smaak van Cassolettes de Saint-Jacques et Crevettes Élégantes, een eenvoudig te maken Franse klassieker perfect voor een romantisch diner of feestelijke avond.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Individuele ovenschotels (cassolettes)
  • Garde of houten lepel
  • Oven

Ingrediënten

  • 200 g Garnalen (gepeld)
  • 300 g Sint-jakobsschelpen
  • 1 stuk Sjalot (fijngehakt)
  • 100 g Crème fraîche
  • 50 g Geraspte kaas
  • 2 el Boter
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 el Peterselie (fijngehakt)
  • 100 ml Witte wijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak tot deze glazig is.
  • Doe de garnalen en Sint-jakobsschelpen erbij en bak 3-4 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
  • Voeg de witte wijn toe, breng op smaak met zout en peper en laat 2 minuten sudderen.
  • Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Voeg de peterselie toe en proef of de smaak goed is.
  • Verdeel het mengsel over individuele cassolettes en bestrooi met geraspte kaas.
  • Zet de cassolettes 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en bubbelt.
  • Serveer warm, gegarneerd met een beetje verse peterselie.

Notities

Deze cassolettes zijn perfect voor een intiem diner of speciale gelegenheid, vol van smaak en eenvoudig te maken.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 28g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 130mg | Sodium: 580mg | Potassium: 350mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 6IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 15mg | Iron: 25mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!