Overheerlijke Cassolettes met Sint-Jakobsschelpen en Garnalen
Ontdek de verfijnde smaak van Cassolettes de Saint-Jacques et Crevettes Élégantes, een eenvoudig te maken Franse klassieker perfect voor een romantisch diner of feestelijke avond.
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250 kcal
200 g Garnalen (gepeld) 300 g Sint-jakobsschelpen 1 stuk Sjalot (fijngehakt) 100 g Crème fraîche 50 g Geraspte kaas 2 el Boter 1 snufje Zout 1 snufje Peper 1 el Peterselie (fijngehakt) 100 ml Witte wijn
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak tot deze glazig is.
Doe de garnalen en Sint-jakobsschelpen erbij en bak 3-4 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
Voeg de witte wijn toe, breng op smaak met zout en peper en laat 2 minuten sudderen.
Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Voeg de peterselie toe en proef of de smaak goed is.
Verdeel het mengsel over individuele cassolettes en bestrooi met geraspte kaas.
Zet de cassolettes 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en bubbelt.
Serveer warm, gegarneerd met een beetje verse peterselie.
Deze cassolettes zijn perfect voor een intiem diner of speciale gelegenheid, vol van smaak en eenvoudig te maken.
Calories: 250 kcal | Carbohydrates: 2 g | Protein: 28 g | Fat: 12 g | Saturated Fat: 7 g | Cholesterol: 130 mg | Sodium: 580 mg | Potassium: 350 mg | Sugar: 1 g | Vitamin A: 6 IU | Vitamin C: 10 mg | Calcium: 15 mg | Iron: 25 mg