Ga terug
+ servings
Chorizo Paprika Borrelcake

Overheerlijke Cake met Chorizo en Paprika voor Feestelijke Momenten

Probeer onze heerlijke cake met chorizo en paprika, perfect als borrelhapje of picknick. Makkelijk te maken, vol smaak en ideaal om te delen met vrienden en familie!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Grote mengkom
  • Garde of elektrische mixer
  • Cakevorm (25 cm)
  • Zeef voor de bloem
  • Mes en snijplank

Ingrediënten

  • 100 g geraspte kaas bijvoorbeeld Gruyère of Emmentaler
  • 100 ml melk
  • 1 stuks rode paprika in kleine blokjes
  • 200 g bloem
  • 120 ml olijfolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 stuks eieren
  • 100 g chorizo in blokjes
  • 1 middelgrote ui fijngesneden
  • 1 snufje Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in.
  • Klop de eieren luchtig in een grote kom en voeg de olijfolie en melk toe. Meng goed.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit toe aan het mengsel. Roer tot een glad beslag.
  • Voeg de chorizo, ui, paprika en geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak 40-45 minuten, tot de cake goudbruin is en een prikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Notities

Deze smaakvolle cake is perfect voor elke gelegenheid en gemakkelijk te bereiden. Bewaar hem goed afgesloten of vries hem in voor later.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 10g | Fat: 15g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 450mg | Potassium: 200mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!