Ga terug
+ servings
Frambozen Bûche de Noël

Overheerlijke Bûche de Noël Framboise: Feestelijke Verleiding

Ontdek de feestelijke Bûche de Noël Framboise; een Franse klassieker met een fruitige twist! Perfect voor de feestdagen en eenvoudig te maken. Bekijk het recept hier.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 1 uur 20 minuten
Totale tijd: 2 uur
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Bûchevorm
  • Grote kom
  • Zeef
  • Deegschraper

Ingrediënten

  • 250 g Frambozen
  • 3 stuks Eieren
  • 100 g Suiker
  • 100 g Bloem
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 200 g Crème fraîche
  • 50 g Witte chocolade
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 75 g Boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Vet een bûchevorm in en bestuif met bloem.
  • Klop in een grote kom de eieren en suiker tot een luchtig en bleek mengsel.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel dit voorzichtig door het eimengsel.
  • Giet het beslag in de vorm en bak gedurende 15-20 minuten. Houd de cake goed in de gaten.
  • Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie.
  • Mix in een andere kom de crème fraîche met de vanillesuiker en voeg de gesmolten chocolade toe. Zet dit mengsel in de koelkast.
  • Laat de cake afkoelen en haal deze voorzichtig uit de vorm. Snijd de randen bij voor een strakke vorm.
  • Besmeer de cake met een laagje van het crèmemengsel en verdeel de frambozen erover. Rol de cake voorzichtig op.
  • Bedek de buitenkant van de rol met de resterende crème en decoreer met frambozen en geraspte chocolade.
  • Laat de bûche minstens een uur in de koelkast opstijven voordat je hem serveert.

Notities

Deze Bûche de Noël Framboise is een prachtige afsluiting van een feestelijke maaltijd. Personaliseer de decoratie naar eigen smaak voor een indrukwekkende presentatie.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 60mg | Potassium: 120mg | Fiber: 2g | Sugar: 18g | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!