Overheerlijke Bloemkoolgratin met Aardappelen en Ham!
Ontdek de romige Franse klassieker: gratin met bloemkool, aardappelen, kaas en ham. Perfect voor familiediners met zijn heerlijke smaak en knapperige kaaskorst!
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Kook de aardappelen 10 minuten in gezouten water en voeg de bloemkool toe voor de laatste 5 minuten. Laat goed uitlekken.
In een kom meng je de crème fraîche, melk, nootmuskaat, zout en peper.
Vet een ovenschaal in met boter en leg een laag aardappelschijfjes, gevolgd door bloemkool, ham en kaas. Herhaal dit en eindig met een laag kaas.
Giet het roommengsel over de groenten en ham.
Bak het gratin 25-30 minuten in de oven tot het goudbruin en bubbelt.
Laat het even rusten voordat je het serveert.
Notities
Dit gratin is een heerlijke manier om je gezin te verrassen met een romige en smaakvolle maaltijd. Het kan ook gemakkelijk van tevoren worden bereid en ongebakken in de koelkast worden bewaard voor een handige maaltijd later.