Ga terug
+ servings
Zachte Ananascake voor Iedereen

Overheerlijke Ananascake: Smeuïg Genot voor Elke Gelegenheid

Ontdek het eenvoudige recept voor zachte ananascake, perfect als dessert of lekkernij bij de thee. Ervaar de tropische smaak die iedereen zal bekoren!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Afkoeltijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 280kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Oven
  • Cakevorm

Ingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 150 g Suiker
  • 3 Eieren
  • 100 g Gesmolten boter
  • 1 Natuur yoghurt
  • 1 blik Ananas op siroop (schijven of stukjes)
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • 1 snufje Zout
  • 1 zakje Bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met boter en bloem.
  • Maak het beslag: Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Klop in een andere kom de eieren, gesmolten boter, yoghurt en vanille-extract.
  • Combineer: Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer tot een glad beslag.
  • Voeg de ananas toe: Laat de ananas uitlekken en meng de stukjes door het beslag. Bewaar enkele schijfjes voor decoratie.
  • Giet in de vorm: Verdeel het beslag gelijkmatig en leg de overgebleven ananas bovenop.
  • Bakken: Zet de cake in de oven en bak 40-50 minuten, tot een prikker er schoon uitkomt.
  • Afkoelen: Laat de cake even rusten voordat je hem uit de vorm haalt.
  • Genieten! Serveer warm of op kamertemperatuur.

Notities

Deze tropische ananascake is een traktatie voor alle zintuigen en zal zeker in de smaak vallen bij je gasten.

Nutrition

Calories: 280kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 180mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 10mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!