Overheerlijke Ananascake: Smeuïg Genot voor Elke Gelegenheid
Ontdek het eenvoudige recept voor zachte ananascake, perfect als dessert of lekkernij bij de thee. Ervaar de tropische smaak die iedereen zal bekoren!
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 50 minuten minuten
Afkoeltijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 30 minuten minuten
Servings: 6 personen
Calories: 280kcal
- 250 g Bloem
- 150 g Suiker
- 3 Eieren
- 100 g Gesmolten boter
- 1 Natuur yoghurt
- 1 blik Ananas op siroop (schijven of stukjes)
- 1 theelepel Vanille-extract
- 1 snufje Zout
- 1 zakje Bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met boter en bloem.
Maak het beslag: Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Klop in een andere kom de eieren, gesmolten boter, yoghurt en vanille-extract.
Combineer: Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer tot een glad beslag.
Voeg de ananas toe: Laat de ananas uitlekken en meng de stukjes door het beslag. Bewaar enkele schijfjes voor decoratie.
Giet in de vorm: Verdeel het beslag gelijkmatig en leg de overgebleven ananas bovenop.
Bakken: Zet de cake in de oven en bak 40-50 minuten, tot een prikker er schoon uitkomt.
Afkoelen: Laat de cake even rusten voordat je hem uit de vorm haalt.
Genieten! Serveer warm of op kamertemperatuur.
Deze tropische ananascake is een traktatie voor alle zintuigen en zal zeker in de smaak vallen bij je gasten.
Calories: 280kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 180mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 10mg | Iron: 1mg