Ga terug
+ servings
Heerlijke Aardappel-Gehakt Gratin

Overheerlijke Aardappelpuree en Gehakt Gratin voor het Gezin

Ontdek dit eenvoudige recept voor gratin van aardappelpuree en gehakt, een hartverwarmende Franse klassieker met romige aardappelen en knapperige kaaskorst. Perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 560kcal

Equipment

  • Oven
  • Messen
  • Pureestamper
  • Kookpan

Ingrediënten

  • 500 g Gehakt
  • 1 kg Aardappelen
  • 200 ml Crème fraîche
  • 100 g Geraspte kaas
  • 1 stuk Ui fijngesneden
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Peper
  • 1 tl Nootmuskaat
  • 1 teentje Knoflook fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
  • Verhit intussen de olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Giet de aardappelen af en pureer ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Verdeel het gehakt over een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en bak 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Serveer warm en geniet!

Notities

Serveertip: Voeg een frisse salade toe als bijgerecht voor een perfecte balans van smaken.

Nutrition

Calories: 560kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 800mg | Potassium: 1000mg | Fiber: 5g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 250mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!