Overheerlijke Aardappelpuree en Gehakt Gratin voor het Gezin
Ontdek dit eenvoudige recept voor gratin van aardappelpuree en gehakt, een hartverwarmende Franse klassieker met romige aardappelen en knapperige kaaskorst. Perfect voor elke gelegenheid!
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
Verhit intussen de olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Giet de aardappelen af en pureer ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Verdeel het gehakt over een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree.
Bestrooi met de geraspte kaas en bak 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Serveer warm en geniet!
Notities
Serveertip: Voeg een frisse salade toe als bijgerecht voor een perfecte balans van smaken.