Ga terug
+ servings
Chorizo Aardappel Gratin Béchamel

Overheerlijke Aardappelgratin met Chorizo en Romige Béchamel

Ontdek de Franse Gratin de Pommes de Terre met een Spaanse twist: romige aardappelen, pittige chorizo en verse tomaten. Ideaal voor elke gelegenheid! Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Ovenschaal
  • Snijplank
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 300 g Chorizo in plakjes
  • 800 g Aardappelen geschild en in dunne plakjes
  • 3 stuk(s) Tomaten in blokjes
  • 60 cl Béchamelsaus
  • 100 g Geraspte kaas
  • 1 stuk Ui fijngesneden
  • 1 eetlepel Olijfolie voor het bakken
  • 1 snufje Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel Herbes de Provence optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui tot glazig.
  • Voeg chorizo toe en bak kort aan. Voeg de tomaten toe en laat 5 minuten sudderen.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg een laag aardappelschijfjes neer, breng op smaak met zout, peper en Herbes de Provence.
  • Bedek met een deel van het chorizo-tomatenmengsel. Herhaal, eindig met aardappelen.
  • Giet de béchamelsaus over de schotel. Bestrooi met geraspte kaas en bak 30-35 minuten in de oven.
  • Laat het een paar minuten rusten voor het serveren.

Notities

Probeer dit gerecht met verschillende kazen voor een unieke smaakvariant, en vergeet niet, chorizo voegt niet alleen pit, maar ook proteïne en gezonde vetten toe.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 15g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 8IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 20mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!