Overheerlijke Aardappelgratin met Chorizo en Romige Béchamel
Ontdek de Franse Gratin de Pommes de Terre met een Spaanse twist: romige aardappelen, pittige chorizo en verse tomaten. Ideaal voor elke gelegenheid! Probeer het nu.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui tot glazig.
Voeg chorizo toe en bak kort aan. Voeg de tomaten toe en laat 5 minuten sudderen.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg een laag aardappelschijfjes neer, breng op smaak met zout, peper en Herbes de Provence.
Bedek met een deel van het chorizo-tomatenmengsel. Herhaal, eindig met aardappelen.
Giet de béchamelsaus over de schotel. Bestrooi met geraspte kaas en bak 30-35 minuten in de oven.
Laat het een paar minuten rusten voor het serveren.
Notities
Probeer dit gerecht met verschillende kazen voor een unieke smaakvariant, en vergeet niet, chorizo voegt niet alleen pit, maar ook proteïne en gezonde vetten toe.