Ga terug
+ servings
Witloof Met Ham En Kaas

Overheerlijk Witloof met Ham: Een Perfecte Ovenrecept!

Ontdek Endives Savoureuses au Jambon, een klassiek Frans recept met witlof, ham, romige saus en kaas. Perfect voor een snelle, overheerlijke ovenschotel thuis.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Grote pan Voor het blancheren van de witlof
  • Ovenschaal Om het gerecht in te bakken
  • Rasp Voor de kaas
  • Kom Voor het mengen van de saus

Ingrediënten

  • 4 stronken Witlof
  • 200 g Ham (bij voorkeur rauwe)
  • 100 g Geraspte kaas (Gruyère of naar keuze)
  • 30 cl Crème fraîche
  • 1 el Mosterd
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 stuk Boter Voor het invetten van de ovenschaal

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof, snijd de harde kern weg en blancheer de witlof in kokend water voor 5 minuten. Laat uitlekken.
  • Snijd de ham in stukjes en meng met crème fraîche, mosterd, zout en peper.
  • Vet een ovenschaal in, leg de witlofstronken erin, giet het mengsel erover en bestrooi met kaas.
  • Bak 25-30 minuten tot het goudbruin en bubbelend is.

Notities

Dit klassieke Franse gerecht, bekend als Endives au Jambon, is perfect voor een maaltijd waar je warmte en smaak wilt verenigen. Heerlijk bij een glas Chardonnay of Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 20g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 85mg | Sodium: 950mg | Potassium: 450mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 450IU | Vitamin C: 12mg | Calcium: 320mg | Iron: 1.8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!