Ga terug
+ servings
Kip-Worst Terrine met Cognac

Overheerlijk Kip-Worst Terrine met Cognac en Spekjes

Ontdek hoe je een Franse klassieker, Terrine de Poulet et Chair à Saucisse, met een moderne twist kunt maken. Elegant, eenvoudig en ideaal voor elke speciale gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Koel- en rusttijd: 2 uur
Totale tijd: 3 uur 50 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 354kcal

Equipment

  • Terrinevorm
  • Mengkom
  • Ovenschaal voor bain-marie
  • Aluminiumfolie
  • Messenblok

Ingrediënten

  • 300 g Chair à saucisse
  • 100 g Lardons fumés
  • 2 stuks Eieren losgeklopt
  • 500 g Kipfilet fijngehakt
  • 1 stuk Ui fijn gesneden
  • 2 teentjes Knoflook gehakt
  • 10 cl Cognac
  • 1 bosje Peterselie fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 blad Laurier optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
  • In een grote kom meng je de kipfilet, chair à saucisse en lardons fumés.
  • Voeg de ui, knoflook en de losgeklopte eieren toe. Meng goed.
  • Giet de cognac erbij en voeg de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vet een terrinevorm in met boter en vul deze met het mengsel. Leg het laurierblad bovenop voor extra aroma.
  • Bedek de terrine met aluminiumfolie en plaats de vorm in een ovenschaal gevuld met heet water (bain-marie).
  • Bak de terrine gedurende 1,5 uur in de oven.
  • Laat de terrine afkoelen en bewaar hem minstens 2 uur in de koelkast voordat je hem serveert.

Notities

De Overheerlijk Kip-Worst Terrine is ideaal om van tevoren te maken. Perfecte balans van smaken, waardoor het een favoriet is op elke tafel.

Nutrition

Calories: 354kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 27g | Fat: 23g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 900mg | Potassium: 500mg | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 20mg | Iron: 2.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!