Overheerlijk: Kip-Boulettes met Chorizo in Romige Paprikasaus
Probeer dit heerlijke recept voor Boulettes de Poulet au Chorizo in romige paprikasaus! Malse kipballetjes met chorizo, perfect voor elke gelegenheid. Eenvoudig en smaakvol!
Doe het kipgehakt, de chorizo, het ei, het paneermeel, de knoflook en de peterselie in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper en meng goed. Vorm middelgrote balletjes van het mengsel.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de balletjes rondom goudbruin in ongeveer 10-12 minuten en zet ze apart.
In dezelfde pan, voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe en bak de ui tot deze glazig is.
Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en roer goed door. Laat de smaken een minuut intrekken.
Schenk de crème liquide in de pan en laat het geheel zachtjes sudderen gedurende 5-7 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de balletjes terug in de saus en laat ze nog 5 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
Serveer de balletjes warm, overgoten met de romige paprikasaus. Heerlijk met rijst, pasta of een knapperige salade!
Notities
Zorg dat je kipgehakt van goede kwaliteit gebruikt voor het beste resultaat. Deze kip-boulettes zijn perfect voor een speciale gelegenheid of een gezellige familiemaaltijd.