Overheerlijk Gegrilde Garnalen met Knoflookboter en Peterselie
Ontdek het heerlijke recept voor Gambas Grillées au Beurre d'Ail et Persil. Snel te bereiden Franse gegrilde garnalen in smaakvolle knoflook-peterselieboter!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 6 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 46 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300 kcal
500 g Grote garnalen, gepeld 100 g Gezouten boter, op kamertemperatuur 4 teentjes Knoflook, fijngehakt 1 bosje Verse peterselie, fijngehakt 1 citroen Citroen, voor het sap 1 snufje Zout 1 snufje Peper 2 el Olijfolie voor het grillen
In een kom meng je de boter, knoflook en peterselie tot een gladde pasta. Voeg een snufje zout en peper toe.
Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
Bestrooi de garnalen met zout en peper en leg ze op de grill.
Grill de garnalen 2-3 minuten aan elke kant tot ze gaar en licht goudbruin zijn.
Voeg tijdens de laatste minuut een lepel van de knoflook-peterselieboter toe aan elke garnaal en laat het smelten.
Sprenkel wat citroensap over de garnalen vlak voor het serveren.
Probeer deze garnalen te combineren met knapperig stokbrood om de heerlijke knoflook-peterselieboter op te dippen!
Calories: 300 kcal | Carbohydrates: 2 g | Protein: 25 g | Fat: 20 g | Saturated Fat: 10 g | Cholesterol: 220 mg | Sodium: 600 mg | Potassium: 150 mg | Calcium: 20 mg | Iron: 2 mg