Ga terug
+ servings
Saucijzen met Champignons Aardappelen

Ovenworstjes met Champignons en Aardappelen: Smakenfestijn!

Ontdek het eenvoudige recept voor Saucijzen, Champignons en Aardappelen uit de Oven. Een Frans geïnspireerd comfortfood ideaal voor drukke avonden zonder veel afwas!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal

Equipment

  • Ovenschaal voor het bakken
  • Scherp mes
  • Mengkom
  • Houten lepel of spatel

Ingrediënten

  • 500 g Saucijzen naar keuze bijvoorbeeld varkens- of kippenworstjes
  • 300 g Champignons bijvoorbeeld kastanjechampignons
  • 800 g Aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 1 stuk Ui in dunne ringen gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de aardappelblokjes in een grote kom en meng ze met olijfolie, Provençaalse kruiden, knoflook, ui, zout en peper.
  • Verdeel de aardappelen gelijkmatig over een ovenschaal.
  • Gebruik dezelfde kom om de saucijzen en champignons te mengen met de resterende kruiden en olie. Leg ze bovenop de aardappelen.
  • Bak het gerecht in de oven gedurende 35-40 minuten. Roer halverwege door om een gelijkmatige garing te garanderen.
  • Controleer of de aardappelen zacht zijn en de saucijzen gaar. Serveer direct en garneer eventueel met verse peterselie.

Notities

Dit recept is ideaal voor winteravonden wanneer je iets stevigs en hartverwarmends wilt. De smaken van de Provençaalse kruiden geven het gerecht een heerlijke twist.

Nutrition

Calories: 480kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 850mg | Potassium: 920mg | Fiber: 5g | Sugar: 2g | Vitamin C: 25mg | Calcium: 4mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!