Ga terug
–+ servings
Ovenschotel met spruitjes en gehakt

Ovenschotel met spruitjes en gehakt: Heerlijk en makkelijk!

Lekker troostetenmaal met spruitjes en gehakt Romige kaas en knapperige spruitjes combineren tot een onweerstaanbaar gerecht Perfect voor koude winteravonden en gezellige momenten thuis Simpel te maken en klaar in ongeveer 50 minuten Verwen jezelf en je gasten met dit heerlijke recept dat zelfs spruitjeshaters overtuigt Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Pan
  • Ovenschaal
  • Houten lepel
  • Mes en snijplank

Ingrediënten

  • 500 gram Spruitjes
  • 400 gram Rundergehakt
  • 1 Ui fijngehakt
  • 2 tenen Knoflook geperst
  • 3 Aardappelen voor puree
  • 100 gram Geraspte kaas
  • 200 ml Room
  • 200 ml Bouillon
  • naar smaak Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Kook de spruitjes 5 minuten beetgaar. Voeg suiker toe aan het kookwater om de zoetheid te benadrukken.
  • Bak ui en knoflook glazig. Voeg gehakt toe en bak het bruin. Kruid met zout, peper en paprikapoeder.
  • Maak aardappelpuree en meng met spruitjes, gehaktmengsel, room en kaas. Breng op smaak en schep in een ovenschaal.
  • Bak 30 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is. Laat de laatste 5 minuten onder de grill staan voor een extra knapperige laag.

Notities

Ideaal voor gezinnen die snel een hartige maaltijd op tafel willen. Probeer het recept aan te passen door verschillende groenten toe te voegen voor extra kleur en smaak.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 22g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 95mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 5g | Sugar: 3g | Vitamin A: 23IU | Vitamin C: 80mg | Calcium: 15mg | Iron: 20mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!