Ga terug
+ servings
Ovenschotel met prei en gehakt

Ovenschotel met prei en gehakt: Heerlijk en gemakkelijk!

Ontdek hoe je een heerlijke ovenschotel met prei en gehakt bereidt. Simpel recept voor een troosteloze maaltijd of feestelijk diner vol smaak en gezelligheid. Ideaal voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Oven
  • Grote pan
  • Schuimspaan
  • Ovenschaal
  • Snijplank en mes

Ingrediënten

  • 500 g Rundergehakt
  • 3 stuks Preien In fijne ringen
  • 2 teentjes Knoflook Fijngehakt
  • 140 g Tomatenpuree
  • 100 ml Room
  • 100 g Geraspte belegen kaas
  • Olijfolie Voor het bakken
  • 1 snufje Zout en peper naar smaak
  • Peterselie Vers, voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de preien in fijne ringen en bak ze zachtjes in olijfolie tot ze glanzend en zacht zijn.
  • Bak het gehakt in een pan en voeg knoflook en tomatenpuree toe. Kruid met zout, peper en eventueel paprikapoeder.
  • Meng de preien met het gehakt, voeg room toe en plaats in een ovenschaal. Bestrooi met kaas en bak 20 minuten of tot goudbruin.
  • Bestrooi voor het serveren met verse peterselie voor extra smaak.

Notities

Deze ovenschotel is eenvoudig te bereiden en biedt een heerlijke maaltijd voor elke gelegenheid. Varieer gerust met andere groenten of vervang het gehakt voor een vegetarische optie.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 20g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 600mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 10mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!