Ovenschotel met gehakt en puree: Heerlijk en eenvoudig!
Ontdek hoe je een heerlijke Ovenschotel met gehakt en puree maakt. Simpel klaar te maken comfortfood met stap-voor-stap instructies en handige tips voor elke koks vaardigheid. Ideaal voor gezellige familieavonden of feestdagen. Proef de gezelligheid van Nederlandse keuken thuis.
Pannen één voor het gehakt, één voor de aardappelen
Aardappelstamper
Spatel
Ingrediënten
500gRundergehakt
4stuksAardappelen (voor puree)
1stukUi, fijngehakt
2tenenKnoflook, gepeld en fijngehakt
1blikjeTomatenpuree (140g)
1tlPaprikapoeder
100gGeraspte belegen kaas
Zout en peper naar smaak
Olijfolie of boter voor het bakken
Instructies
Kook de aardappelen in ruim water met wat zout tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten. Giet af en stamp fijn met boter en melk tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg knoflook toe en roer kort mee. Voeg gehakt toe, bak rul en voeg paprikapoeder en tomatenpuree toe. Laat pruttelen en breng op smaak.
Verwarm oven op 200°C. Verdeel gehaktmengsel in ovenschaal, schep puree erbovenop en strijk glad. Strooi kaas erover voor een goudbruine korst.
Bak in de oven 25-30 minuten tot de kaas goudbruin en bubbelerig is. Laat enkele minuten rusten voor serveren.
Notities
Deze Ovenschotel met gehakt en puree staat bekend om zijn veelzijdigheid. Pas het recept aan met ingrediënten die je bij de hand hebt en geniet van een heerlijke maaltijd die de hele familie zal waarderen.