Oude Ui Tarte recept voor heerlijke, warme familiemaaltijden. Klassiek, betrouwbaar en eenvoudig te maken. Perfect voor elke gelegenheid en zal zeker bevredigen. Thuis getest en gegarandeerd succesvol.
Meng de bloem en het snufje zout in een kom en voeg de koude boterblokjes toe.
Wrijf de boter door de bloem tot het op broodkruimels lijkt.
Maak een kuiltje en voeg de eidooier en het koude water toe, meng snel tot een samenhangend deeg.
Vorm een bal, verpak in vershoudfolie en laat minstens een uur rusten in de koelkast.
Snijd de uien in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een pan en smoor de uien op middelhoog vuur voor 15-20 minuten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm.
Prik de bodem in met een vork en smeer de mosterd uit over de bodem.
Verdeel de gesmoorde uien gelijkmatig over de bodem.
Klop in een kom het ei los met de crème fraîche en melk, breng op smaak met zout en peper.
Giet het romige mengsel voorzichtig over de uien.
Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 35 minuten tot de vulling stevig en goudbruin is.
Laat de taart 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Notities
Voor de korst, gebruik koude boter voor een luchtig deeg. Laat het deeg goed rusten om krimp in de oven te voorkomen. Voeg een snufje nootmuskaat toe voor extra smaak. Dit gerecht is ideaal om van tevoren te maken en kan zelfs bevroren worden. Snijd het in porties en bewaar luchtdicht.