Ossenhaas met rode wijnsaus: Het perfecte avondmaal!
Ontdek hoe je een perfecte ossenhaas met rode wijnsaus bereidt. Deze luxe klassieker is eenvoudig te maken en ideaal voor speciale gelegenheden. Verwen jezelf en je gasten met dit onweerstaanbare gerecht.
250mlRode wijnBijvoorbeeld Merlot of Cabernet Sauvignon
200mlRunderbouillon
50gBoter
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Begin met het droogmaken van de ossenhaas met keukenpapier. Bestrooi het vlees royaal met zout en peper. Verwarm een grote pan met olijfolie op middelhoog vuur. Leg de ossenhaas in de pan en draai regelmatig om tot alle kanten mooi goudbruin zijn.
Voeg de knoflook, rozemarijn en tijm toe aan de pan en laat deze kort meebraden. Voeg de rode wijn en bouillon toe en breng aan de kook. Laat het rustig sudderen op laag vuur.
Haal de ossenhaas uit de pan en laat hem even rusten. Meng de boter door de saus. Snijd de ossenhaas in plakken en serveer met de saus eroverheen gegoten. Garneer eventueel met verse kruiden.
Notities
Het geheim van een goede ossenhaas met rode wijnsaus schuilt in de keuze van de wijn. Zorg dat je een wijn kiest die je zelf ook graag drinkt!