Ontdek het perfecte ossenhaas recept voor een sappig en mals resultaat. Makkelijk te bereiden met tips van experts. Ideaal voor elke speciale gelegenheid. Probeer het vandaag.
Droog de ossenhaas met keukenpapier en bestrooi royaal met zout en peper.
Meng de knoflook en rozemarijn met olijfolie en wrijf dit mengsel in het vlees.
Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verhit een ovenschaal op het fornuis en voeg olie toe.
Bak de ossenhaas kort aan alle kanten totdat deze goudbruin is.
Plaat de ovenschaal in de oven en bak de ossenhaas 20-25 minuten.
Laat de ossenhaas minimaal 10 minuten rusten voordat je het snijdt.
Notities
Voor extra intensieve smaak, smeer een beetje mosterd over de ossenhaas voordat je deze in de oven plaatst. Gebruik een digitale thermometer om de perfecte gaarheid te controleren; medium gaar is rond de 55 graden Celsius. Marineer het vlees 's ochtends voor een betere smaak. Serveer met bijgerechten zoals aardappelpuree of geroosterde groenten.