Orecchiette met worst, broccoli en pecorino
Ontdek het heerlijke gerecht Orecchiette met worst, broccoli en pecorino. Een snel klaargemaakt pasta-recept vol smaak en gezonde ingrediënten. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 580 kcal
Cost: $12
300 gram Orecchiette 250 gram Worst (bijvoorbeeld chorizo of salami) 1 groot Broccoli, in kleine roosjes verdeeld 50 gram Pecorino, geraspt 2 tenen Knoflook, fijngehakt 3 eetlepels Olijfolie naar smaak Zout naar smaak Peper
Kook de Orecchiette volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water.
Blancheer de broccoli in een aparte pan met kokend water gedurende 2-3 minuten en spoel ze af onder koud water.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de worst tot hij bruin en knapperig is.
Voeg de knoflook toe en bak kort mee, zonder de knoflook te verbranden.
Voeg de gekookte pasta en broccoli toe aan de pan met worst en knoflook en roer alles goed door elkaar.
Voeg eventueel wat pasta-kookwater toe en bestrooi met geraspte pecorino, smaak af met zout en peper.
Deze Orecchiette met worst, broccoli en pecorino is een eenvoudig, voedzaam en heerlijk gerecht. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden!
Calories: 580 kcal | Carbohydrates: 60 g | Protein: 25 g | Fat: 25 g | Saturated Fat: 8 g | Cholesterol: 60 mg | Sodium: 800 mg | Potassium: 600 mg | Fiber: 8 g | Sugar: 2 g | Vitamin A: 800 IU | Vitamin C: 80 mg | Calcium: 200 mg | Iron: 3 mg