Ga terug
+ servings
Orecchiette met worst, broccoli en pecorino

Orecchiette met worst, broccoli en pecorino

Ontdek het heerlijke gerecht Orecchiette met worst, broccoli en pecorino. Een snel klaargemaakt pasta-recept vol smaak en gezonde ingrediënten. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 580kcal
Cost: $12

Equipment

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Schaar om de worst te snijden

Ingrediënten

  • 300 gram Orecchiette
  • 250 gram Worst (bijvoorbeeld chorizo of salami)
  • 1 groot Broccoli, in kleine roosjes verdeeld
  • 50 gram Pecorino, geraspt
  • 2 tenen Knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Kook de Orecchiette volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water.
  • Blancheer de broccoli in een aparte pan met kokend water gedurende 2-3 minuten en spoel ze af onder koud water.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de worst tot hij bruin en knapperig is.
  • Voeg de knoflook toe en bak kort mee, zonder de knoflook te verbranden.
  • Voeg de gekookte pasta en broccoli toe aan de pan met worst en knoflook en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg eventueel wat pasta-kookwater toe en bestrooi met geraspte pecorino, smaak af met zout en peper.

Notities

Deze Orecchiette met worst, broccoli en pecorino is een eenvoudig, voedzaam en heerlijk gerecht. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden!

Nutrition

Calories: 580kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 8g | Sugar: 2g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 80mg | Calcium: 200mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!