Onweerstaanbare Zoute Bûche met Zeevruchten: Krab & Garnalen
Proef de zee met een Bûche Salée gevuld met krab, gerookte zalm en garnalen. Perfect voor feestelijke etentjes. Verrassend eenvoudig en visueel verbluffend!
Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de garnalen toe en kook ze 3-4 minuten tot ze roze zijn. Giet af en laat afkoelen.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm 50 ml slagroom in een pan, voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer tot deze volledig is opgelost. Laat afkoelen.
In een grote kom meng je de roomkaas, het sap van de citroen, gehakte dille, zout en peper.
Voeg de afgekoelde room met gelatine toe aan het roomkaasmengsel en roer goed door.
Vouw voorzichtig het krabvlees en de garnalen door het mengsel, zodat de garnalen heel blijven.
Bekleed een bûchevorm met plasticfolie. Giet de helft van het mengsel in de vorm en strijk glad.
Leg de plakjes gerookte zalm op het mengsel en bedek met de rest van het mengsel. Strijk opnieuw glad.
Bedek de vorm met plasticfolie en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast (bij voorkeur een nacht).
Haal de bûche voorzichtig uit de vorm en decoreer met plakjes komkommer en verse dille.
Notities
Geniet van deze verfijnde bûche, vol van smaak en visuele aantrekkingskracht, ideaal voor speciale gelegenheden!