Ga terug
+ servings
Traditionele Plattelandsterrine Recept

Onweerstaanbare Terrine de Campagne: Traditioneel Genieten!

Ontdek het unieke recept voor Terrine de Campagne à l'Ancienne en proef de authentieke Franse smaken thuis. Eenvoudig te maken, rijk van smaak en perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Rusttijd: 1 uur 20 minuten
Totale tijd: 3 uur 50 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Terrinevorm of cakevorm
  • Ovenschaal voor bain-marie

Ingrediënten

  • 500 g Varkensgehakt
  • 200 g Gerookt spek
  • 100 g Kippenlever
  • 1 Fijngesneden ui
  • 3 Eieren
  • 2 el Cognac
  • 1 bosje Tijm en laurier bouquet garni
  • Zwarte peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 teentje Knoflook, fijngesneden
  • 100 ml Crème fraîche
  • 50 g Pistachenoten (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Snijd het spek in kleine blokjes en meng met het varkensgehakt en de kippenlever in een grote kom.
  • Voeg de fijngesneden ui, knoflook en pistachenoten toe.
  • Klop in een aparte kom de eieren los met de crème fraîche en cognac.
  • Voeg dit mengsel toe aan het vlees en breng op smaak met zout, peper en het bouquet garni.
  • Bekleed een terrinevorm met bakpapier en giet het mengsel erin.
  • Plaats de terrine in een ovenschaal met een laag water (bain-marie) en bak gedurende 2 uur.
  • Controleer de gaarheid met een mes; als het mes er schoon uitkomt, is de terrine klaar.
  • Laat de terrine afkoelen en zet hem minstens 12 uur in de koelkast voor de beste smaak.
  • Serveer koud met stokbrood en augurken.

Notities

De Terrine de Campagne smaakt het best na minstens 12 uur rusten in de koelkast. Perfect voor een luxe picknick of een uitgebreide borrelplank!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 24g | Fat: 38g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 280mg | Sodium: 850mg | Potassium: 400mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 8IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 4mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!