Onweerstaanbare Paupiettes van Kalfsvlees met Champignonsaus
Ontdek hoe je met het klassieke Franse recept "Les Paupiettes de Veau à la Sauce Forestière" een verfijnd gerecht maakt dat perfect is voor elke speciale gelegenheid.
Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de in blokjes gesneden champignons toe en bak tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Leg een plakje Parmaham op elke kalfsoester. Schep een beetje van het champignonmengsel in het midden en rol het vlees strak op. Bevestig met keukentouw of een cocktailprikker.
Verhit de resterende olijfolie in een grote pan en bak de paupiettes rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
Blus de pan af met de witte wijn en schraap de aanbaksels los. Voeg de kippenbouillon en het bouquet garni toe. Breng aan de kook.
Leg de paupiettes terug in de pan, dek af en laat 45 minuten zachtjes sudderen.
Haal de paupiettes uit de pan en roer de crème fraîche door de saus. Laat even indikken en breng op smaak.
Serveer de paupiettes met de saus en je favoriete bijgerecht.
Notities
Dit klassieke gerecht is perfect om indruk te maken tijdens een etentje. Het zachte kalfsvlees in combinatie met de rijke champignonsaus is onweerstaanbaar!