Ga terug
+ servings
Mosselen met Knoflookboter Recept

Onweerstaanbare Mosselen met Knoflookboter: Een Culinaire Genot!

Ontdek het recept voor heerlijke Franse moules au beurre à l'ail. Perfect voor een romantisch diner of feestelijke gelegenheid. Snel, smaakvol en gemakkelijk te bereiden.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 52 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Grote pan met deksel
  • Fijnmes Voor het hakken van knoflook en peterselie
  • Houten lepel Gebruik om te roeren

Ingrediënten

  • 2 kg Verse mosselen
  • 100 g Boter
  • 4 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 bosje Peterselie (fijngehakt)
  • 1 eenheden Citroen (in partjes gesneden)
  • 1 glas Witte wijn Optioneel
  • naar smaak Zout en peper

Instructies

  • Spoel de mosselen grondig onder koud water om vuil en zand te verwijderen.
  • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze ongeveer 1 minuut tot hij geurig en goudbruin is.
  • Doe de mosselen in de pan en roer goed zodat ze bedekt zijn met de knoflookboter. Voeg optioneel de witte wijn toe voor extra smaak.
  • Dek de pan af en laat de mosselen 5-7 minuten koken, of tot ze allemaal open zijn.
  • Haal de pan van het vuur, bestrooi met peterselie en breng op smaak met zout en peper. Serveer warm met partjes citroen en geniet!

Notities

Moules au beurre à l'ail zijn een culinaire klassieker die je keuken verrijkt met de geur van Frankrijk, ideaal voor iedere liefhebber van zeevruchten!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 42g | Fat: 30g | Saturated Fat: 14g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 900mg | Potassium: 800mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 150IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 200mg | Iron: 36mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!