Onweerstaanbare Kippenballetjes met Chorizo en Romige Paprikasaus
Ontdek het recept voor boulettes de poulet met chorizo in romige paprikasaus! Geniet van deze smaakvolle kipgehaktballetjes en verbazingwekkende saus. Perfect voor elk diner!
Doe het kipgehakt in een kom en meng met chorizo, ei, paneermeel, knoflook en peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Vorm kleine balletjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin in 10-12 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.
Fruit in dezelfde pan de ui tot deze glazig is. Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en roer goed door.
Giet de slagroom erbij en laat de saus 5-7 minuten pruttelen op laag vuur.
Doe de kipgehaktballetjes terug in de pan en laat nog 5 minuten sudderen zodat de smaken goed mengen.
Serveer met rijst, pasta of brood en geniet!
Notities
Voor een extra romige saus, voeg een klein klontje boter toe net voordat de balletjes terug in de pan gaan. Dit geeft de saus een fluweelzachte textuur!