Ga terug
+ servings
Koffie Kerststronk om Genieten

Onweerstaanbare Kerststronk met Koffiesmaak voor Feestdagen

Verras je gasten met een heerlijke Bûche de Noël met koffie! Ontdek dit feestelijke dessert met rijke chocolade en koffiesmaak voor jouw kersttafel. Perfect voor koffieliefhebbers!
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Koeltijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 55 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Bakplaat
  • Garde of mixer
  • Spatel
  • Klopkom
  • Plasticfolie

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Sterke koffie
  • 100 g Bloem
  • 200 ml Slagroom
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 4 Eieren
  • 150 g Suiker
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 100 g Pure chocolade gesmolten
  • 100 g Gesmolten boter
  • 1 snufje Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop in een grote kom de eieren met de suiker tot een luchtig en licht mengsel.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en een snufje zout en meng dit voorzichtig door het beslag.
  • Voeg de gesmolten boter toe en meng tot een glad geheel.
  • Giet het beslag uit op de bakplaat en bak het 10 minuten tot het licht goudbruin is.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf en meng deze met de sterke koffie en vanillesuiker.
  • Leg het gebakken biscuit op een vochtige theedoek en verwijder voorzichtig het bakpapier.
  • Besmeer de biscuit met de koffieroom en rol hem strak op.
  • Wikkel de rol in plasticfolie en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Smelt de pure chocolade en bestrijk de bûche ermee. Versier naar wens en serveer!

Notities

Volg deze stappen voor een authentieke Franse kerstervaring met een twist. Perfect als afsluiter voor het kerstfeest!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 6g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 125mg | Sodium: 150mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!