Onweerstaanbare Gratin van Coquillettes met Ham en Gruyère
Ontdek de onweerstaanbare gratin van coquillettes met ham en gruyère. Comfortfood vol smaak, eenvoudig te bereiden en perfect voor het hele gezin. Ideaal voor koude avonden!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 450 kcal
Ovenschaal
Kookpan
Koekenpan
Houten lepel
Rasp
200 g Coquillettes 100 g Gruyère (geraspt) 150 g Ham (in blokjes) 30 cl Crème fraîche 1 ui Ui (fijngesneden) 1 eetlepel Boter 1 snufje Zout 1 snufje Peper 1 snufje Nootmuskaat (optioneel)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de coquillettes in gezouten water volgens de verpakking tot ze al dente zijn. Giet af en zet opzij.
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui tot hij glazig is.
Doe de gekookte pasta in een grote kom en meng met de ui, hamblokjes en crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Giet het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte gruyère.
Bak 20 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
Laat een paar minuten afkoelen en geniet!
Deze gratin is perfect om restjes kaas of ham te gebruiken. Ideaal comfortfood voor het gezin.
Calories: 450 kcal | Carbohydrates: 35 g | Protein: 20 g | Fat: 25 g | Saturated Fat: 15 g | Cholesterol: 70 mg | Sodium: 600 mg | Potassium: 300 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 1 g | Vitamin A: 150 IU | Vitamin C: 2 mg | Calcium: 300 mg | Iron: 2 mg