Ga terug
+ servings
Chorizo Raclette Gratin Genot

Onweerstaanbare Gratin Chorizo Raclette voor een Smaakvolle Avond!

Ontdek het heerlijke Gratin Chorizo Raclette gerecht! Een mix van pittige chorizo, romige raclettekaas en zachte aardappelen. Perfect voor gezellige avonden. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: Gemiddeld

Equipment

  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Schilmes
  • Kookpan

Ingrediënten

  • 400 g Aardappelen Geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 200 g Chorizo In blokjes gesneden
  • 300 g Raclettekaas In plakjes gesneden
  • 1 Ui Fijngesneden
  • 20 cl Crème fraîche
  • 2 teentjes Knoflook Fijngehakt
  • naar smaak Peper en zout
  • Beetje Verse peterselie Voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze gedurende 8 minuten in kokend water en giet ze af.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan. Voeg de fijngesneden ui en gehakte knoflook toe en bak tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de in blokjes gesneden chorizo toe en bak tot deze licht krokant is. Haal van het vuur.
  • Leg de aardappelschijfjes in een ovenschaal en verdeel het chorizo-ui mengsel erover.
  • Giet de crème fraîche over het geheel en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de raclettekaas in plakjes en leg deze bovenop het gerecht.
  • Bak het geheel 25-30 minuten in de oven, tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
  • Garneer met verse peterselie en serveer warm.

Notities

Dit gerecht is ideaal voor een koude winteravond of wanneer je indruk wilt maken zonder al te veel moeite. Makkelijk te bewaren en opnieuw op te warmen!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 22g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 800mg | Potassium: 900mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 250mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!