Ga terug
+ servings
Knapperige Bloemkool met Parmezaan

Onweerstaanbare Geroosterde Bloemkool met Parmezaan en Knoflook!

Ontdek het heerlijke Chou-fleur Rôti au Parmesan et à l'Ail recept! Geniet van krokante bloemkool met een knoflook en Parmezaanse kaas tweemaal gebakken delicatessen. Perfect als smaakvol bijgerecht!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 25 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Bakplaat
  • Grote kom
  • Bakpapier
  • Rasp Voor de Parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • 1 stuk Bloemkool In roosjes gesneden
  • 50 g Parmezaanse kaas Geraspt
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook Fijngehakt
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Paprikapoeder Optioneel, voor kleur en pit
  • 1 handjevol Verse peterselie Fijngehakt, voor de garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Tijd om je keuken lekker warm te maken!
  • Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en meng ze met olijfolie, knoflook, zout en peper. Zorg ervoor dat elk roosje goed bedekt is.
  • Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat in een enkele laag. Dit zorgt voor gelijkmatig roosteren.
  • Rooster de bloemkool 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en zacht zijn. Roer halverwege even door voor een gelijkmatige kleur.
  • Haal de bakplaat uit de oven en strooi de Parmezaanse kaas over de bloemkool. Voeg eventueel een snufje paprikapoeder toe.
  • Zet de bakplaat nog 5 minuten terug in de oven, tot de kaas gesmolten en licht goudbruin is.
  • Haal de bloemkool uit de oven en laat even afkoelen. Garneer met verse peterselie en serveer warm.

Notities

Deze geroosterde bloemkool is niet alleen een lust voor het oog maar ook voor de smaakpapillen. Voeg panko toe voor extra knapperigheid!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 9g | Fat: 18g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 200mg | Potassium: 620mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 150mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!